04 januari 2006

Eerste stappen van laminaat zelf leggen

"Leg de pakken verspreid door de kamer om de bereikbaarheid te vergroten. Het is wel algemeen bekend, maar de eerste drie of vier banen/stroken zijn even wennen, vooral om de juiste handeling te bewerkstelligen en als deze erin liggen kan men hierop werken wat het installatie vergemakkelijkt." ~ Marcel Koning

1 opmerking:

Marvic.biz zei

"Werk voorzichtig. Voordat een laminaat vloer er daadwerkelijk in ligt, als een geheel, zijn de planken erg kwetsbaar en kunnen gemakkelijk beschadigd worden. Hoekjes kunnen eraf schilferen of de tong/groef verbinding kan beschadigen.

Men kan wel geneigd zijn om wat extra kracht te gebruiken om de planken in elkaar te krijgen, maar regel nr 1 is uiteraard: forceer nooit. Met laminaat is het juist belangrijk om de juiste hoek te vinden, of met beleid de kopse kanten te verbinden door middel van hamer en blok.

Er zijn héél veel soorten laminaat en allemaal met verschillende verbindingen. De ene moet kops aangetikt worden, de andere moet onder een extreme hoek gewenteld worden voordat het 'klikt'. Lees de instructies aandachtig door en doe een paar test plankjes.

In mijn ervaring is het zoeken naar de juiste hoek waaronder de planken onderling gewoon netjes in elkaar schuiven. Vooral met een Quick Step vloer kan men óók met een hamer/blok aan de slag hetgeen de installatie enorm vergemakkelijkt. Vooral onder de radiators!" ~ Marcel Koning