23 februari 2006

Quickstep laminaat, redupax & vloerverwarming?

"Ik heb een plavuizen vloer leggen waarover ik Quick-step laminaat wil leggen. Ik denk eraan om Redupax+ eronder het laminaat te leggen. Daarboven komt vloerverwarming (electrische). Is deze ondervloer geschikt voor vloerverwarming en is dit dan de meest geschikte ondervloer?"

2 opmerkingen:

Marvic.biz zei

Redupax Plus is wel geschikt voor gebruik bij vloerverwarming, alleen wordt aanbevolen om eerst de verwarming aan te brengen, daarna de ondervloer, een folie en dan het laminaat. Verwarming op water basis verdient uiteraard de voorkeur, met electrische verwarming moet men geleidelijk de wamte opvoeren en verminderen, met beleid. Als de vloer vrij vlak is, dan is misschien Timbermate Excel ook een optie.

Speciaal voor vloerverwarming (met weinig egalisatie) is RoomFloor Thermo.

Voor nader informatie over vloerverwarming kunt u op de website van Quick-step terecht. http://www.quick-step.com/tech_doc/vloerverwarming/vloerverwarming_ned.doc
"Alle Quick Step laminaatvloeren kunnen worden toegepast op vloerverwarming op 'lage temperatuur', onder de vermelde voorwaarden. Dit geldt voor vloerverwarming waarvan de verwarmingselementen - warm water of elektrisch - ingegoten zijn in de vloer. Verwarmingsfilmen die bovenop de basisvloer gelegd worden zijn niet zonder meer toe te passen. Een combinatie van verwarming in de winter en koeling in de zomer is om technische en fysische redenen niet mogelijk met organische vloerbekledingen in het algemeen en met laminaat in het bijzonder." ~ Quick-step

Anoniem zei

Parketmeester heeft het bij mij gelegd. Helemaal goed! Was erg bang dat het mis zou gaan, maar quick step laminaat in de badkamer is helemaal ok gelegd. Wellicht is het niet meer nodig omdat het inmiddels 2 jaar geleden is dat u deze vraag heeft gesteld, maar bel anders even met specialist.