03 april 2007

Wat is de loopgeluidsreductie van Quick and Quiet?

Weet u wat de geluidsreductie is wat betreft het loopgeluid (dus niet contactgeluid) van de Quick & Quiet ondervloer? Deze heeft namelijk ook een TNO rapport, maar is aanzienlijk goedkoper dan Redupax+.

1 opmerking:

Marvic.biz zei

Redupax plus is ontwikkeld om de loopgeluid én contactgeluid te reduceren. Quick and Quiet geeft daarentegen de hoogste contactgeluid vermindering (11dB).

Er zijn nog geen gegevens van de fabrikant van Quick and Quiet voor de correcte waardes betreffende de loopgeluidreductie. Het enige is van Unifloor (Redupax plus):

"RedupaxPlus® is uitgebreid getest en bereikt een contactgeluidreductie van 21 dB ΔLw / 10 dB ΔLlin op basis van de strenge Europese norm NEN-BS-EN-ISO 140-8 / 717-2 (NPR 5079 en BRL 2003).

Daarnaast behaalt RedupaxPlus® ten opzichte van verscheidene foam ondervloeren betere resultaten voor wat betreft de reflectie van loopgeluid in de ruimte zelf. Het behaalt een geluidsreductie die maar liefst 20 dB beter is ten opzichte van opencellig foam en 12 dB ten opzichte van geslotencellig foam! (Unifloor)." Daar waar Quick and Quiet een opencellig foam is.

Quick and Quiet heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en wordt toegepast in woningen waar men loopgeluidsvermindering minder belangrijk vindt. Uiteraard is de geluiddemping tegenstrijdig, waar de één ´massa´ nodig heeft en de andere juist ´lucht´.

Redupax plus is hierdoor uniek en tot zover de enige die een loopgeluidreductie geeft icm met een 10dB TNO certificaat.

In mijn ervaring, is de Redupax plus veel stiller qua getik binnen de kamer van Quick and Quiet.