17 maart 2007

Kan ik ondervloeren combineren?

"Ik heb nog 3 rollen Combifloor (3mm dik) van Quick step liggen met folie onderaan, mag deze onder de Redupax+ platen liggen of enkel een folie, voor ons is het heel belangrijk om geen koude voeten te hebben en geen tik-geluid."

1 opmerking:

Marvic.biz zei

Het wordt door de fabrikanten (ten strengste) afgeraden om ondervloeren te combineren. De oude Combi ondervloer moet eruit en een dampdichte folie (bij voorkeur 200 micron) aangebracht en daarna de Redupax+ platen.

De redenen hiervoor zijn dat de platen getest zijn op 10dB geluidsreductie icm laminaat (heel belangrijk in appartementen) en het combineren met een zachte ondervloer kan deze waarde zelfs omlaag halen.

Belangrijkste punt is dat laminaat een stevig ondergrond nodig heeft. Als er twee ondervloeren zijn, kan dit te verend werken waardoor de laminaat gaat wrikken en kantelen (om het maar zo uit te drukken).

Hierdoor kan de vloer gaan kraken als men eroverheen loopt en de klik verbinding wordt op den duur beschadigd - de randen van de planken schilferen langzamerhand en de vloer in z'n geheel kan uit verband raken.

Redupax+ is ook ontwikkeld met een harde bovenlaag dat strak aansluit op de laminaat om meer massa (en dus minder 'tik' geluid) te creƩeren. Natuurlijk is het dan belangrijk om deze vloeren strak en vlak tegen elkaar aan te houden.

Redupax+ is ook qua warmteisolatie een van de betere platen (van dezelfde dikte). Als men extra isolatie wenst, kan er eventueel gebruik gemaakt worden van een polyester isovlies (1mm dik papier laag met een aluminium folie aan een zijde), als extra laag onder de platen. Dit wordt vaak gebruikt bij vinyl vloeren als warmteisolerende onderlaag.