14 maart 2007

Wat is het verschil tussen Redupax PLUS en Quick and Quiet?

"Ik wil kliklaminaat leggen maar heb een geschikte ondervloer nodig. Nu vallen mij Redupax PLUS en Quick and Quiet op. Wat is daartussen het verschil? Kan Quick and Quiet ook gebruikt worden voor kliklaminaat? Het gaat om een appartement met uitsluitend betonnen vloeren."

4 opmerkingen:

Marvic.biz zei

Beide ondervloeren zijn zeer geschikt voor gebruik bij laminaat. Het verschil tussen de twee is uiteraard de dikte.

Redupax+ heeft ook een 10dB certificering en doordat er meer massa is, wordt de loopgeluid óók gedempt. Deze ondervloer is de beste combinatie van contactgeluidisolatie (mét 10dB certificaat) én loopgeluiddemping (de 'tik' geluid wordt verminderd.) In een appartement wordt deze ondervloer ook het meest gebruikt bij laminaat als men zélf een stillere vloer wenst.

Als men een uitstekende ondervloer wilt waarbij de eisen van de VVE meetellen, maar het budget een belangrijke rol speelt, dan wordt Quick&Quiet het vaakst toegepast. Quick&Quiet heeft zelfs een 11dB TNO rapport (de hoogste) en overtreft dus de eisen van de VVE (indien deze van toepassing zijn). Het loopgeluid blijft daarbij wél een 'tik', maar indien u dit niet bezwaarlijk vindt is het, vooral voor de prijs, een ideale oplossing.

Natuurlijk moet er ook een PE (dampdichte) folie aangebracht worden bij de Redupax+, waar de Quick&Quiet een alles-in-een ondervloer is. Hiervoor moet men ook één euro per vierkante meter in de berekening meenemen.

Dus als budget geen probleem is (en het is, in mijn opinie, de extra investering meer dan waard, vooral als men een aantal jaren van de vloer wilt genieten) raad ik altijd de Redupax+ ondervloer aan.

Marvic.biz zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Marvic.biz zei

"Ik ben inderdaad wel enigszins budgetgebonden omdat ik naar verwachting niet écht lang in de woning zal verblijven (3-4 jaar) waarbij het maar de vraag is of ik het laminaat tegen die tijd meeneem.

Het gaat mij specifiek om de kwestie of het geschikt is om overlast bij de onderburen tegen te gaan, omdat mijn verhuurder daar nogal kritisch in is. En ik heb begrepen dat kliklaminaat 'lawaaiiger' is dan verlijmd / vast laminaat.

Het contactgeluid bij de buren is dus het belangrijkste, het loopgeluid binnen is voor mij minder belangrijk."

Marvic.biz zei

In uw geval is Quick and Quiet inderdaad de beste ondervloer.

Qua contactgeluid (naar beneden) biedt het een geluidsreductie van 11dB aan, waar de eis eigenlijk 10dB is.

Om uw verhuurder gerust te stellen, kan er tevens een TNO rapport besteld worden (dit rapport mag zeker niet gekopieerd worden en bedraagt EUR 5,95. Het kan enkele weken duren).

Voor nadere toelichting, zie ook de voorbeeld van voorwaarden VVE (http://www.unifloor.nl/pdf/Voorwaarden_VVE_voorbeeld.pdf) met uittreksel: "Voor deze dB waarde wordt in bijna alle situaties minimaal 10 dB vastgesteld. Dit is een redelijk uitgangspunt dat mede door de N.S.G. (Nederlandse Stichting Geluidhinder - http://www.nsg.nl/main) onderschreven wordt."