14 maart 2007

Hoe krijg ik de vorige lijmlaag van onze trap af?

Hoe krijg ik de vorige lijmlaag (bruin) van onze trap af? Onze trap heeft een behoorlijke opknapbeurt nodig; ik krijg de vorige lijmlaag (bruin) er niet af. Deze heeft er denk ik 12 jaar opgezeten. Wat zijn de mogelijkheden? Ik heb verschillende oplosmiddelen gebruikt, geschuurd, gekrabt met verfkrabber en electische universeelkrabber... HELP

3 opmerkingen:

Marvic.biz zei

Meestal zijn oplosmiddels en een verfkrabber voldoende om een trap schoon te krijgen. Maar die bruine lijm is kunstharskit en (zoals de naam aangeeft) wordt het bij uitharding een soort ondoordringbaar hars.

Bijna alle klanten waar ik over de vloer kom krijgen deze lijm er niet af (het wordt ook niet meer gebruikt). Het enige dat ik kan voorstellen is om met een föhn te proberen om, net als verf, de resten eraf te branden. Alleen moet men hierbij wel voorzichtig te werk gaan om beschadiging te voorkomen alsook uiteraard de aanwezige brandgevaar.

De enige optie is om opnieuw tapijt te leggen, vaak met ondertapijt een vlakker geheel te realiseren. Ook kan er laminaat overheen gelegd worden of moet men denken aan trap renovatie (vrij duur).

Anoniem zei

Deze lijm is goed te verwijderen met een staalborstel op de boormachine. Pas op voor groeven in het hout.

Unknown zei

Thanx voor bovenstaande info. Wij moeten de trap schoonmaken voor een laminaatboer die bij ons langskomt voor traprenovatie. Ik heb er dus echt wat aan gehad.